Hrimfaxa generalforsamling 2021
Et mærkeligt år og mange anderledes erfaringer rigere, ikke alle lige sjove og mange aflyste arrangementer.
Jeg har redet på tidspunkter, hvor jeg også har arbejdet – det kunne jeg sagtens klare lidt oftere.
Men at undvære de kurser, uddannelser, stævner, arrangementer, VM, følshows, ture mm. Som jeg ville have været til, det er jeg vildt ked af.
Vi i bestyrelsen har snart ikke turde afholde arrangementer, da vi endelig åbnede op for rideture igen, ja så kom herpes og flere aflysninger.
I år havde vi det højeste deltagerantal til føl- og plagskue med 65. Marlene har været så skarpsindigt og se muligheden for at få vurderet sin unghest og bedste unghest kunne vinde en billet til en bygningsbedømmelse – det er faktisk første gang at DI er gået med til sådan en aftale. Tænk sig, det skulle være en sindig Morsingbo der fik gang i Dansk Islænderforening. Faktisk var hun så stort et forbillede, at bedst in breeding er forsøgt at gå i samme spor. DET ER SEJT. Jeg glæder mig til at vise vores ungheste frem til dette års følshow, det er en skøn dag hvor hobbyavler og seriøse avler kan mødes sidde om sidde, hvor jeg altid bliver varm om hjertet af den lokale avl, der går flere generationer tilbage – det er da en Hrimfaxa ånd, der er at tage og føle på.
Vi havde et hyggestævne på programmet, hvor juniorer kunne tjene penge ind til sig selv – mon ikke det kommer igen. Det håber jeg og vi har det også på tegnebrættet, vores private jobs skal bare lige gå op med foreningslivet og lige nu er efterskole arrangementer på det højeste og alle hopper skal tjekkes… Så vi venter til efter ferien.

Undervisning der blev aflyst/rykket/ikke planlagt mm. Men det er der et lys for, da vi gerne vil foreslå Susan som et nyt medlem i bestyrelsen, hvor hun skal gøre det hun er bedst til – nemlig at afholde rideundervisning som hun allerede gør i stor stil.

Så har jeg en mindre positiv information, som jeg er ærgerlig over og samtidig prøver at se lyset i. Muligvis i har set mig i avisen vedr. Sindbjerg projektet.
Sindbjerg projektet er løbet ud i sandet af flere årsager.
1. årsag: vi får ikke muligheden for at lave klubhus, ovalbane og ridebane som var drømmen.
Jeg har sagt nej til at låne skydebanens klublokaler, da vi jo vil kigge på hestene og drikke kaffen samtidig.
2. Der bliver fortsat arbejdet på en Trec-orienteret naturbane i Sindbjerg, men med et separat sindbjergudvalg som styregruppe, banerne er til rådighed for alle hestegrupper og vi kan søge om afholdelse af arrangementer derude, men uden mulighed for overnatning, cafeteria, klublokale-følelsen som vi søgte og drømte om.
3. Vi har fået et rigtig godt samarbejde med Morsø kommune og de har os med i tankerne i en masse nye spændene projekter i fremtiden, hvor de uden tvivl kæmper for at få mere rideturisme og naturride-muligheder til øen.
4. På baggrund af ovenstående har vi sagt farvel til Frits i bestyrelsen, vi havde nogle uoverensstemmelser omkring forventningerne til kommunen og deres ”gæld” til os. Vi var uenige om arbejdsbyrden til disse projekter og engagementer det kræver fra os frivillige privatpersoner. Frits har været en kæmpe ildsjæl at have på holdet, der har gået hele vejen for at få alt til at lykkes, han har været uundværlig for projektet og de muligheder det har givet os, han har undersøgt, taget til møder, kørt mange kilometer og ikke mindst brugt utallige af timer på dette projekt. Så at se det løbe ud i sandet og se en bestyrelse der ikke jagtede vandet for alt i verden, blev dråben for Frits og derfor valgte han at sige farvel.
Jeg er ham fuldt forståeligt, hvor må det være tarveligt at kæmpe en sag og gøre det til sit hjertebarn og bare se det rende ud mellem fingrene og se bestyrelsen ikke gøre det vilde for at jagte det. Frits skal have en kæmpe tak for sin indsats og det store arbejde han har lagt i bestyrelsen.
Jeg er ærgerlig på Fritses vegne og samtidig ser jeg lyst på det vi har fået skabt med Morsø kommune og andre gode solide hestefolk i vores omegn.

Året vi går i møde håber jeg er lysere og meget sjovere.
Tak til alle jer der bidrog, tak til jer der deltog og tak for jer der bare gerne vil være med på en kigger, eller lure på Facebook hjemmefra – det kan også give noget skønt til ens eget hesteliv.

Vi håber at få gang i foredrag, rideture, undervisning og andre sjove aktiviteter igen.

Husk – vi gør det, vi syntes er sjovt. Så sidder du med en ide vi ikke har, så kom og fortæl hvad du gerne vil arrangere, så hjælper vi gerne til.
Men vi arrangerer ikke for vores blå øjnes skyld, hvor vi skal hive medlemmerne ud af buskene, det får jeg alt for mange grå hår af og det er der ingen grund til. Hvis der er andre der ønsker klubben drevet på en anderledes måde, eller i en anden retning, så er jeg nem at vippe af pinden og vil hjertens gerne melde mig som tinsoldat i stedet.

Maja Lindgaard